Lehdistötiedote

LEHDISTÖTIEDOTE  joulukuu 2019                         

Taxidata laajentaa vähäpäästöisiä kuljetuksia Neste MY uusiutuvan dieselin avulla 

Lounais-Suomen Taxidata Oy on Suomen ensimmäinen taksiyhtiö, joka siirtyy laajamittaisesti käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä välittämissään kyydeissä. Yli 800:n taksiajoneuvon välittämiä kyytejä tuottava Taxidata on tarjonnut useita kestävämmän liikkumisen vaihtoehtoja asiakkailleen kaasu-, hybridi- ja täyssähköautojen muodossa. Nyt valikoima laajenee 100 %:sesti jätteistä ja tähteistä valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä.

“Asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin valveutuneita sen suhteen, miten he voivat itse vaikuttaa ympäristöasioihin ja osallistua hiilijalanjäljen pienentämiseen konkreettisilla teoilla. Neste MY uusiutuva diesel on meille merkittävä investointi tulevaisuuteen ja vähäpäästöisempään liikkumiseen”, kertoo Lounais-Suomen Taxidata Oy:n toimitusjohtaja Tapani Ekuri.  

“Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii nopeita, heti toimivia ratkaisuja. Valitsemalla Neste MY uusiutuvan dieselin autoilija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna. Taxidatan valinta on osoitus vastuullisuuden merkityksestä yritykselle, ja on hienoa tehdä yhteistyötä heidän kanssaan”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen yritysmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström. 

Taxidata osallistuu aktiivisesti Turun Hiilineutraali kaupunki -ohjelmaan. Ohjelman myötä Turku on sitoutunut vähentämään kaupungin hiilidioksidipäästöt nollaan vuoteen 2029 mennessä. 

“Neste MY uusiutuva diesel on saanut taksiautoilijoiltamme hyvän vastaanoton ja yhä useampi kuljettajamme on sitoutunut vaihtamaan fossiilisen dieselin uusiutuvaan vaihtoehtoon. Vähäpäästöisyyden lisäksi kotimaisuus on meille tärkeä asia”, Ekuri jatkaa. 

“Valitsimme Nesteen tarjoaman uusiutuvan dieselin myös siitä syystä, että sen päästövaikutukset voidaan konkreettisesti osoittaa. Lisäksi Neste MY uusiutuvan dieselin avulla kyydit järjestyvät kaikissa olosuhteissa ‒ kovissakin pakkasissa”, Ekuri kiteyttää. 

Yhteystiedot

Tapani Ekuri, Lounais-Suomen Taxidata Oy, Toimitusjohtaja tapani.ekuri@taxidata.fi  02-233 5060

Joni Pihlström, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen yritysmyynnistä vastaava johtaja. Yhteydenotot Nesteen mediapäivystyksen kautta, p. 050 458 5076 / media@neste.com (avoinna arkisin 8.30-16.00).

Taxidata lyhyesti

Lounais-Suomen Taxidata Oy lukeutuu Suomen suurimpiin taksikeskuksiin. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa toimiva Taxidata välittää yli 800:n taksiajoneuvon kyytejä sekä tilausajoina että Kelan suorakorvausajoina.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com